2018. július 25., szerda
Sütőtök torta
Mézeskalács
Recept:
250 g liszt (Bl 55)
1 csipet szódabikarbóna
75g porcukor
125 g méz
25 g vaj
1 tojás sárgája
1 csipet mézes fűszerkeverék (Fahéj, őrölt szegfűszeg)
A tészta begyúrása:
A vajat és a mézet kissé melegítsük meg, hogy éppen csak folyékony legyen. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát szitáljuk össze. Majd a többi anyaggal gyúrjuk simára, végül légmentesen elcsomagolva 1-2 órát hűtőben pihentessük.
sütőtök
200 g megsűlt sütőtök húsa
1 tojás sárgája
50 g mandulaliszt
5 g kukoricakeményítő
Az összetevőket turmixoljuk le majd forraljuk össze, és töltsük be a két mézeslap közé.
Karamell mousse
6 db tojás sárgája
100 g cukor
40 ml víz
200 g fehércsokoládé olvasztva
100 g mascarpone
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
Karamell ganache
50 g cukor
200 fehércsoki
220 tejszín
Címkék:
bemutató cukrász,
Cukrászmester,
Farkas Vilmos,
karamell mousse,
receptek,
receptvideók,
Sütőtök torta,
videóreceptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése