Előszó

2018. július 25., szerda

Sütőtök torta


Mézeskalács

Recept:


250 g liszt (Bl 55)
1 csipet szódabikarbóna
75g porcukor
125 g méz
25 g vaj
1 tojás sárgája
1 csipet mézes fűszerkeverék (Fahéj, őrölt szegfűszeg)


A tészta begyúrása:


A vajat és a mézet kissé melegítsük meg, hogy éppen csak folyékony legyen. A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát szitáljuk össze. Majd a többi anyaggal gyúrjuk simára, végül légmentesen elcsomagolva 1-2 órát hűtőben pihentessük.


sütőtök

200 g megsűlt sütőtök húsa
1 tojás sárgája
50 g mandulaliszt
5 g kukoricakeményítő

Az összetevőket turmixoljuk le majd forraljuk össze, és töltsük be a két mézeslap közé.


Karamell mousse


6 db tojás sárgája
100 g cukor
40 ml víz
200 g fehércsokoládé olvasztva
100 g mascarpone
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)


Karamell ganache

50 g cukor
200 fehércsoki
220 tejszín

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése