Előszó

2018. július 27., péntek

Hagymás-baconos molnárka


Recept 15 db-hoz

Kovász
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
Fél tasak por élesztő
200 ml langyos víz
Ezeket az összetevőket keverjük össze és és letakarva érleltessük egy éjszakát.

460 g finomliszt
50 g vaj vagy zsír
Fél tasak por élesztő
1 db tojás sárgája
6 g só
150 ml langyos víz
Egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd áttört fokhagyma
3 szelet bacon apróra vágva


A vajat a hagymával és a baconnal pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Ezt az alapot hűtsük le. A fél tasak élesztőt, a kovászt, a tojás sárgáját és a vizet keverjük el. Majd a többi összetevővel gyúrjunk sima, közepesen kemény tésztát. 20 percig érleljük letakarva meleg helyen a bedagasztott tésztát, majd gyúrjuk át és újabb 20 percig érleljük letakarva. Osszuk 15 felé és slejfoljuk(gömbölyítsük) fel a kis darabokat. Varrattal felfelé pakolva pihentessük letakarva 10 percig, majd lapítsuk el és hajtsuk be kétszer, így kis vekniket kapunk. 30 percig kelesszük meleg párás helyen. Ehhez be szoktam állítani a sütőt 45 C-fokra. Mivel gőz funkció nincs a sütőmön ezért airbrushal kis vizet szoktam rápermetezni. Ha megkeltek, ismét vizezzük le a felületét és vagdossuk be a tetejét, és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük előmelegített sütőben 220 C-fokon légkeveréssel 16-17 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése