Előszó

2012. február 4., szombat

Kakaós csiga


Kakaós csiga készítése

A cukrozott kakaópor aránya
30 g kakaópor
90 g cukor

A behajtogatott blundeltésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, vagy kakaóvajjal, de figyeljünk, hogy ne legyen forró. Szórjuk meg a felületét cukrozott kakaópórral, majd a felületét is spricceljük meg az olvasztott vajjal. Tekerjük fel a tésztát, nem túl szorosan. Az így kapott hengerből vágjunk 1 cm vastag szeleteket és helyezzük szilikon papíros tepsire. Maximum 35 percig kelesszük, majd 210 C-fokos gőzős sütőben 10-12 percig süssük. Kisütés után, még forrón, érdemes megkenegetni egy kis cukrozott tejjel.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a csiga készítésed. A blundel tésztát le lehet fagyasztani?

    VálaszTörlés
  2. A fagyasztás engem is érdekelne. Illetve,hogy utánna hogyan lehet feléleszteni a tésztát. Köszönöm előre Vilmos a választ

    VálaszTörlés
  3. A fagyasztás engem is érdekelne. Illetve,hogy utánna hogyan lehet feléleszteni a tésztát. Köszönöm előre Vilmos a választ

    VálaszTörlés